Baždarević skratio spisak za Vels i Kipar

SportSport.ba saznaje

Baždarević skratio spisak za Vels i Kipar

Selektor bh. reprezentacije Mehmed Baždarević prije nekoliko dana je objavio spisak od 29 igrača (od čega tri golmana) na koje će računati u utakmicama protiv Velsa i Kipra. 

Baždarević je danas odlučio napraviti korekcije i skratiti spisak, a svoje mjesto na istom nisu našli Izet Hajrović, Riad Bajić i Marin Aničić, dok je Edin Džeko zbog povrede i dalje pod velikim upitnikom. 

"Hajrović, Bajić i Aničić zaslužuju svoje mjesto u reprezentaciji i ne želim da se stekne dojam da su oni otpisani. Ja na njihove usluge računam i u budućnosti, a odlučio sam da ovako bude isključivo zbog specifičnosti protivnika", kazao je Baždarević za SportSport.ba. 

Naš nacionalni tim nakon očajnog starta još uvijek ima šanse za plasman u baraž, a za to su izabranicima selektora Baždarevića potrebne dvije pobjede i poraz Izraela u jednom od dva susreta. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kompletan spisak: 

Begović (Chelsea), Šehić (Qarabag), Burić (Lech),  Šunjić (Stuttgart), Vranješ (Gaziantepspor), Spahić (HSV), Bičakčić (Hoffenheim), Mujdža (Freiburg), Kolašinac (Schalke), Cocalić (Mechelen), Zukanović (Sampdoria), Pjanić (Roma), Grahovac (Rapid) Hadžić (Sturm), Stojan Vranješ (Legia), Medunjanin (Deportivo), Sušić (Hajduk), Štilić (APOEL), Lulić (Lazio), Salihović (Guizhou), Višća (Basaksehir), Zec (Gabala), Hodžić (Dinamo), Đurić (Cesena), Ibišević (Stuttgart), Džeko (Roma).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.