Baždarević: Suđenje je bilo protiv jedne male zemlje

Selektor Zmajeva nakon remija sa Grčkom

Baždarević: Suđenje je bilo protiv jedne male zemlje

Reprezentacija BiH je odigrala 0:0 sa Grčkom na Bilinom polju, a neriješenim rezultatom su sigurno gosti bili više zadovoljni, što se ne može reći i za selektora naše reprezentacije Mehmeda Baždarevića.

Baždarević je osim rezultatom, bio nezadovoljan i pojedinim sudijskim odlukama, jer je sudija Rizzoli u nekoliko navrata propustio dosuditi penal za našu reprezentaciju.

 "Oni su došli po ono što su na kraju i osvojili. Mislim da je teško igrati protiv fudbalske reprezentacije koja ne želi da igra fudbal, iako smo se mi spremali i znali to. Vrlo je teško bilo. Mislim da naš početak utakmice nije bio ubjedljiv i agresivan, tako da smo mi i dobili batine prvih 30 ili 35 minuta", istakao je selektor Zmajeva.

"Što se tiče borbenosti, trčanja, htjenja i želje mislim da moramo biti zadovoljni. Nezadovoljni zbog dva teško povrijeđena igrača, zbog rezultata, nezadovoljni zbog, da me opet ne kazne, suđenja. Ne znam da li ćete se samnom složiti, mislim da je bilo, onako, rekao bih, protiv jedna male zemlje."

"Mislim da je na nama bilo da budemo još ubjedljiviji. Da u tom spremanju ofanzivnih akcija budemo tačniji i tečniji. Da otvorimo nekim ranim golom, ali zadovoljit ćemo se sa večerašnjim rezultatom i idemo dalje", izjavio je Baždarević. 

Medije je interesovalo i zbog čega se Mato Jajalo našao u startnoj postavi, na šta je Baždarević odgovorio sljedeće:

"Pitanje je vrlo glupo. Odgovor je glup i pitanje je glupo. Zašto je zaslužio da se nađe na terenu? On je zaslužio zbog svoje igre u Grčkoj, zbog svoje igre u klubu, zbog toga što Bešić nije spreman, što imamo igrača koji su povrijeđeni kao Miralem Pjanić."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Mislim da znamo da imamo još četiri utakmice. Idemo na šansu da Grčka izgubi bodove protiv Belgije. Ali mi treba da se koncentiršemo na nas...ići ćemo do kraja i ja mislim da možemo sa četiri pobjede da osvojimo drugo mjesto", dodao je na kraju selektor reprezentacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi