Baždarevića pogodila smrt legende: Moj prijatelj, moj brat...

Preminuo u 60. godini

Baždarevića pogodila smrt legende: Moj prijatelj, moj brat...

Bivšeg bh. selektora Mehmeda Baždarevića mnogo je potresla smrt Marka Elsnera.

Nakon duge i teške bolesti nekadašnji fudbalski reprezentativac Slovenije i Jugoslavije preminuo je u dobi od 60 godina, a sahrana je održana jučer na ljubljanskom groblju Žale.

Slovenci su ostali bez čovjeka kojeg su voljeli svi. Koliko je bio cijenjen vidjelo se i po sprovodu na kojem su bili prisutni brojni njegovi prijatelji, ljudi iz svijeta sporta, navijači Olimpije i Crvene zvezde, a vijenac na grob postavila je čak i porodica francuske zvijezde Huga Llorisa.

Od Elsnera se oprostio i Mehmed Baždarević koji je s njim 16 godina dijelio svlačionicu u reprezentaciji bivše države.

"Bio je sjajan čovjek. Dobar čovjek. Gospodin koji je igrao i percipirao fudbal na način koji mnogi nisu razumjeli. Hvala mu na svemu što je dao svima nama koji smo igrali s njim i hvala mu za sve što je dao fudbalu na području bivše Jugoslavije, u Sloveniji i šire. Posljednji pozdrav mom saigraču, mom prijatelju i mom bratu. Neka počiva u miru. Izražavam iskrenu sućut njegovoj porodici", rekao je Baždarević za list Ekipa24.

Na tome nije stao.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Zvali smo ga Marek i tata. Kada je zagustilo, kada je bilo teško, on je uvijek znao šta učiniti. Znao nas je smiriti, kako na terenu tako i van njega. Bio je vrlo pozitivna osoba s dječijim osmijehom koji nikada nije nestao. Iako je izgledao mirno, imao je izvanrednu energiju koju je znao prenositi i na ostale. Bilo je zaista toliko lijepih trenutaka sa Marekom", dodao je bh. stručnjak.

Elsner je osamdesetih godina važio za jednog od najboljih fudbalera u bivšoj Jugoslaviji. S jugoslavenskom olimpijskom selekcijom je 1984. osvojio bronzanu medalju u Los Angelesu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije