Beća zbog mladih nada na slatkim mukama pred novi okršaj sa Igmanom

Sjajna partija Radnika u Konjicu

Beća zbog mladih nada na slatkim mukama pred novi okršaj sa Igmanom

S. Mlaćo

Sa golobradim mladićima Damir Beća jučer je otputovao na meč drugog kola Kupa FBiH za seniore. 

Tim iz Hadžića sa čak 13 nogometaša do 21 godine (Kovačević, Karahodžić, Kalem, Selimović, Hamzić, Ferhatović, Kurtović, Bijedić, Mujezinović, Šljivar, Mešić, Kesić, Buljubašić) stigao je u Konjic i suprotstavio se Igmanu, te na kraju slavio 3:1.

Beća je 'u vatru' gurnuo mlade nogometaše koji su mu se odužili sjajnom partijom, dok su ostali preskočili ovaj meč kako bi za vikend odmorniji dočekali novi meč sa Igmanom, ovaj put u sklopu 6. kola Prve lige FBiH.

U prvom dijelu mreže su mirovale, da bi onda sa dva pogotka u tri minuta Meldin Podrug riješio sve nedoumice o timu koji će se u petak naći u žrijebu.

"Tačku na i" stavio je Ahmed Buljubašić, nekadašnji član Akademije FK Sarajevo koji igra u sjajnoj formi. Buljubašić je postigao pobjedonosni pogodak protiv Slavena, a i jučer je dobio šansu sa klupe, te pokazao svoje kvalitete.

Beća je sada na slatkim mukama, s obzirom da su mladi nogometaši pokazali da se na njih ozbiljno može računati za novi duel sa Igmanom.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ipak, sjajni stručnjak smiruje strasti svjestan važnosti meča i u miru sprema momčad za nove izazove.

Radnik se nakon pet kola u Prvoj ligi FBiH nalazi na desetom mjestu sa šest osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi