Travnik siguran na Piroti, Kakanjci slavili u Živinicama u samom finišu

Vrijedne pobjede

Travnik siguran na Piroti, Kakanjci slavili u Živinicama u samom finišu

S. Grebović

Danas je odigrano preostalih sedam utakmica petog kola Prve lige Federacije BiH.

Na stadionu Pirota domaći Travnik dočekao je Radnik iz Hadžića i savladao ga sa 2:0.

U prvom poluvremenu viđena je dosta otvorena igra sa obje strane. Nešto konkretniji bili su domaći, ali ni gosti nisu bili bez šansi.

Blaga terenska nadmoć Vezirima se isplatila u drugom dijelu igre, a otpor žilavih gostiju prvi je slomio Mirko Vujica pogotkom u 58. minuti.

Gosti su potom krenuli na sve ili ništa, stvorili su par izglednih prilika, ali je realizacija izostala. Konačnih 2:0 u 82. minutu postavlja Berin Ćatić za treću ovosezonsku pobjedu Travnika koji je trenutno na drugom mjestu, dok su Hadžićani pretrpjeli i treći poraz.

Prva liga Federacije, 5. kolo:

NK Travnik - FK Radnik Hadžići 2:0

NK Travnik: Sušac, Silajdžija, Tabaković, Čatić, Kadrić, Šero, Pandžić, Oršolić, Ćatić, Fazlić, Torlak.

FK Radnik: Mudželet, Alić, Fejzić, Šljivar, Vladavić, Konjhodžić, Šehić, Mešić, Hasanović, Osmanović, Kesić.

U Živinicama domaći Slaven je ugostio kakanjski Rudar, koji se slavio golom duboko u sudijskoj nadoknadi. Vrijedi istaći da je početak susreta kasnio zbog velike količine kiše koja je pala neposredno pred utakmicu.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo pretjerano uzbudljivu igru ni sa jedne strane, a u lošim vremenskim uslovima na kraju su se bolje snašli Kakanjci koji su slavili vrijednu pobjedu kasnim golom Mirze Kovača.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Slaven: Brezičanin, Todorović, Tešić, Islamović, Mujkić, Musić, Salihović, Junuzović, Salihović, Berbić, Suljić.

FK Rudar: Bekan, Cana, Goralija, Hrelja, Kobilica, Kovač, Sivac, Gačić, Kovač, Gačan, Popović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi