Nesuđeni bh. reprezentativac: Umjesto Dinama završio u Ligi petice

Iskorak je napravio, to nije upitno

Nesuđeni bh. reprezentativac: Umjesto Dinama završio u Ligi petice

S. Mlaćo
Nesuđeni bh. reprezentativac Bećir Omeragić pronašao je novi klub. Kako se i najavljivao, Omeragić će put Lige petice, tačnije Francuske.

Karijeru će nastaviti u Monteplieru, u koji stiže nakon što je pet godina proveo u FC Zurich.

Ugovor mu je istekao i u francuski tim ide bez odštete, te u Zurichu imaju za čime da žale. Omeragić je bio i velika želja Dinama, Zdravko Mamić je jasno govorio da je takav kalibar igrača potreban Modrima, no transfer se nikada nije ostvario.

Herzlichen Dank für deinen Einsatz, Becir. Wir wünschen dir für deine persönliche und fussballerische Zukunft nur das Beste! 💪🏼🙏🏼

Posted by FC Zürich on Thursday, May 11, 2023

Zapelo je oko obeštećenja te procenata za naredni transfer i Omeragić je ostao u Švicarskoj.

Odšteta njegovom sadašnjem klubu Zurichu trebala je iznositi 700.000 eura uz 10 posto od buduće odštete moguće Omeragićeve prodaje.

Oglasi

Posrednička naknada njegovim zastupnicima trebala je iznositi 1,6 milijuna eura, uz 15 posto buduće odštete od igračeve prodaje. Konačno, godišnja bruto plaća igraču trebala je iznositi 650.000 eura na ugovorni rok od 6 godina.

Ipak, sve je propalo, a zbog čega čelnici Dinama na kraju nisu doveli 21-godišnjeg defanzivca ostat će tajna.

Omeragić se ranije povezivao i sa Romom, te Milanom, no čini se da je to ipak bio preveliki zalogaj za njega.

Za reprezentaciju Švicarske ubilježio je četiri nastupa, a krajem 2020.godine kazao je da je izabrao Švicarsku i da je ponosan što je Švicarac.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Rođen sam u Švicarskoj, imam švicarski pasoš i prošao sam sve omladinske selekcije ove zemlje. Ponosam sam što sam Švicarac", jasan je tada bio Omeragić.

Sada ga očekuje pravi izazov i prava slika njegovih kvaliteta.

Top Komentari

Drakula
Francuska nije liga petice.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi