Bečirovič pozvao trojicu Bosanaca
Hasan Rizvić ponovo na spisku Slovenije

Mundobasket 2010

Bečirovič pozvao trojicu Bosanaca

Novi selektor Slovenije Memi Bečirovič ozbiljno se prihvatio posla i sada, skoro sedam mjeseci prije SP u Turskoj objavio spisak od 35 igrača na koje računa za SP.

Na spisku se nalaze imena trojice igrača iz Bosne i Hercegovine za koje smo se nadali da postoji šansa da zaigraju za našu reprezentaciju. Bečirovič je na spisak uvrstio Hasana Rizvića, Emira Preldžića i Mirzu Begića.

Preldžić i Rizvić su prošlog ljeta najavili kako bi zaigrali za reprezentaciju zemlje u kojoj su rođeni ukoliko se dogovore savezi BiH i Slovenije, ali se na tome završilo. Hoće li ovaj put Rizvić i Preldžić biti u kadru Bečiroviča vidjećemo.

"Lista je mnogo duža od prethodnih. Razlog tome je što su ovog puta pozvani neki mladi igrači i zato jer je sezona duga pa postoji rizik od potencijalnih nezgoda", objasnio je Bećirović svoju odluku i najavio da će se spisak prvo skratiti na 24 imena, a u junu na 15, 16 ili 17.

Reprezentacija Slovenije okupiće se na Rogli 13. jula gdje će obaviti visinske pripreme, a s prijateljskim utakmicama počeće 21. jula kada igrajus reprezentacijom Makedonije.

Na spisku reprezentacije nalaze se sljedeći igrači:

Sani Bećirović, Mirza Begić, Primož Brezec, Aleksandar Ćapin, Sandi Čebular, Dejan Čigoja, Luka Dimec, Goran Dragić, Zoran Dragić, Jurica Golemac, Goran Jagodnik, Nebojša Joksimović, Goran Jurak, Jaka Klobučar, Matej Krušič, Jaka Lakovič, Domen Lorbek, Erazem Lorbek, Marko Maravič, Dino Murič, Boštjan Nahbar, Rašo Nesterović, Jure Močnik, Sašo Ožbolt, Smiljan Pavič, Emir Prldžić, Hasan Rizvić, Uroš SLokar, Matjaž Smodiš, Beno Udrih, Samo Udrih, Gašpar Vidmar, Marko Vranjkovič, Sašo Vujačić i Miha Zupan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti