Trener Rudara

Beganović: Ovi momci će igrati srcem, to nam je falilo

E. Škulj

Nakon četrnaestodnevnih priprema u Kaknju fudbaleri kakanjskog Rudara su jučer na stadionu NK Rijeka u Vitezu savladali ekipu Viteza rezultatom 2:0. Golove je postigao Belmin Čehajić koji se vratio u matični klub nakon godinu dana provedenih u visočkoj Bosni. 

Već danas ekspedicija Rudara je otputovala na mini pripreme, na ''vazdušnu'' banju Ponijeri u blizini Kaknja gdje će provesti narednih pet dana, a prije polaska na Ponijere razgovarali smo sa šefom stručnog štaba Rudara, Elvedinom Begaovićem. 

''U hodu smo rješavali mnoge stvari. Dosadašnjim dijelom priprema moramo biti zadovoljni. Jučer smo savladali Vitez rezultatom 2:0 i ovi domaći momci su pokazali visoku kvalitetu i moramo da nastavimo i da poboljšamo stvari koje nisu bile dobre do sada. Prva je utakmica, pripreme su još uvijek u toku i imamo još mjesec dana da popravimo sve mane. Pred nama je da dovedemo još dva-tri pojačanja i mislim da ćemo biti dostojan protivnik svakoj ekipi u Prvoj ligi FBiH'', rekao je na početku razgovora za SportSport.ba trener kakanjskog Rudara, Elvedin Beganović i dodao: 

''Cilj priprema na Ponijerima je da se novi momci u ekipi što bolje upoznaju i zbliže. Takođe želimo poboljšati i kondicionu spremu uz kondicionog trenera Mirzu Demira. Poslije toga se okrećemo samo ''lopti''. Očekuje nas turnir u Vitezu i Župči i još dvoje utakmice od čega će jedna biti sa ekipom Olimpika.'' 

Trener Rudara se osvrnuo i na mogućnosti mladog tima Rudara koji je sastavljen od igrača koji su ponikli u samom klubu budući da su u timu samo dva ''stranca'', Zukić i Spahić. 

''Nadam se da ovi mladi momci, mahom kakanjska djeca i povratnici u klub mogu mnogo u novoj sezoni Prve lige Federacije BiH. Mislim da će ovi momci igrati srcem, a to je ono što nam je falilo u nekim utakmicama u prošloj sezoni. Na svakoj utakmici će izgarati i davati svoj maksimum. Nadam se da će to biti dobri rezultati. Mladi momci koji su se priključili timu su vidjeli šta tražimo od igrača koji žele konkurisati za prvi tim i mislim da će dobro odgovoriti zadatku. Ako nas povrede zaobiđu do kraja priprema i na početku sezone vjerujem da ćemo biti dostojan protivnik svakoj ekipi'', rekao je Beganović, a potom se osvrnuo na to koje su još pozicije deficitarne u timu Rudara: 

''Potreban nam je još jedan golman, budući da samo imamo Čelebića i mladog Pojskića koji će vjerovatno biti naš treći golman uz to što je junior, ali ako i ne nađemo golmana do kraja prelaznog roka mislim da Čelebić može kvalitetno odgovoriti zadacima koji se pred njega postave. Potreban nam je još jedan zadnji vezni igrač i napadač. U naredim danima će pokušati dovesti igrače i na ovim pozicijama.'' 

Na visinskim pripremama na Ponijerima zeleno-crni ostaju do ponedjeljka 10. jula 2017. godine, a onda je planirano da do subote rade po jednom dnevno, a potom slijede turniri u Župči i Vitezu koji su u istom terminu (15. i 16.juli), ali će ekipa kakanjskog Rudara na oba turnira nastupiti u kombinovanim sastavima, budući da brane titulu prošlogodišnjeg pobjednika. 

Na Ponijere su otputovali Čelebić Ajdin, Elis Pojskić (golmani), Čaluk Vahidin, Čehajić Belmin, Gačić Malik, Amel Hrustanović, Ibrahim Hrvat, Belmin Kobilica, Mirza Kovač, Sedin Kukić, Omer Musić, Amel Neimarlija, Samir Sarač, Armin Sarvan, Admir Smolo, Bajro Spaić, Vehab Arnes, Almin Zukić i bivši junior Rudara Bahrudin Begić i dobojske Mladosti Belmin Šabanović pred kojima je period u kojem se moraju nametnuti šefu struke Beganoviću ukoliko žele izboriti svoje mjesto u zeleno-crnom dresu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nevjerovatan je podatak da su samo dva ''stranca'' u  Rudaru, a riječ je o iskusnom Bajri Spahiću i mladom Alminu Zukiću, sinu bivšeg dugogodišnjeg igrača Rudara Muhidina Zukića. U ovom prvoligašu su se u potpunosti posvetili domaćem igračkom kadru, a izabranici Elvedina Beganovića imaju punu podršku kakanjskih privrednika i općinskog načelnika Nermina Mandre. Cilj je da Rudar u narednih dvije, do tri godine riješi infrastrukturu i sve potrebne preduslove za Premijer ligu BiH, a potom i izbori nastup u elitni rang bh fudbalskog takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi