Može li federalni prvoligaš na Grbavici najaviti spektakl u revanšu: Stižu i navijači Zvijezde

Vjeruju u svoje ljubimce

Može li federalni prvoligaš na Grbavici najaviti spektakl u revanšu: Stižu i navijači Zvijezde

S. Mlaćo
Od 18 sati na Grbavici se igra meč polufinala Kupa naše zemlje između Željezničara i Zvijezde Gradačac.

Gosti ambiciozno stižu na Grbavicu i žele se pokazati u što boljem izdanju, a svjesni su da je Željezničar ipak veliki favorit.

Kolika je euforija u Gradačcu pokazuje i fotografije navijača koji su krenuli put Doline Ćupova.

Popularni Red Dragonsi i danas želi biti uz svoje ljubimce i nadaju se pozitivnom rezultatu te spektaklu na Banja Ilidži u revanš meču.

Da li će imati razloga da se raduju vidjet ćemo od 18 sati.

Današnji meč na Grbavici jučer je za SportSport.ba najavio šef struke Zvijezde Nebojša Đekanović.

Oglasi

“Momčad je spremna, zadržali smo većinu igrača iz prvog dijela sezone te smo ih dodatno pojačali. Svi se veselimo utakmici, nema igračaka i svi su spremni. Respektiramo Željezničar, to je veliki klub sa armijom navijača, ali za nas je ovo veliki ispit. Pokušat ćemo se očuvati na sve moguće načine, moramo gledati sebe i pokušati se prikazati u što boljem svjetlu. Želimo vratiti zvijezdu tamo gdje je bila, ali gdje još uvijek pripada. Uvjereni smo da će biti spektakl na našem stadionu”, posvjedočio je Đekanović.

Brojni navijači Željezničara tražili su više informacija o sutrašnjem rivalu, ali mi smo pitali Đekanovića može li ovaj klub trenutno igrati u Premijer ligi.

“Mislim da imamo momčad koja bi se izborila za opstanak u Premier ligi. Mlada smo ekipa, prosjek godina je 22 godine, što me posebno veseli. Vjerujte da smo savršeno posloženi”.

Svjestan je da je Željezničar veliki favorit.

“Željo je veliki favorit. Čast nam je da smo drugu godinu zaredom u četvrfinalu Kupa BiH. Nije to slučajno, a u prvenstvu smo drugoplasirani. Borit ćemo se do kraja za prvo mjesto. Što se tiče sutrašnje utakmice, svi mogu očekivati Zvijezdu koja će biti disciplinovana, organizovana i da pokušamo ostvariti što bolji rezultati i ostaviti što bolji utisak na Grbavici“.

Pratio je uživo meč Igmana i Željezničara.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

“Bilo je dosta problema u organizaciji igre kod Željezničara. Dosta propusta su imali, očekivao sam iskreno mnogo više. Vidi se da ekipa još nije posložena kako treba, ali Željo je uvijek Željo. Mi moramo sutra gledati sebe“.

Zvijezda je drugoplasirana momčad Prve lige FBiH i za vikend je očekuje nastavak prvenstva, ukoliko naravno ne dođe do odgode zbog snježnih padavina.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije