Kako je Sarajevo preduhitrilo Bordeaux i Standard? "Velika je to čast..."

Bordo klub odradio odličan posao

Kako je Sarajevo preduhitrilo Bordeaux i Standard? "Velika je to čast..."

A. Čaušević

Sarajevo već neko vrijeme radi odličan posao na fudbalskoj pijaci te je trener Vinko Marinović često na slatkim mukama koje igrače uvrstiti u tim zbog jake konkurencije. 

Konkurenciju u redovima bh. šampiona prije nekoliko dana dodatno je pojačao Joachim Adukor koji se vratio na stadion Asim Ferhatović Hase nakon jednogodišnje avanture u Mađarskoj.

U razgovoru za francuske medije fudbaler iz Gane je otkrio kako je u međuvremenu bilo kontakta sa Bordeauxom i Standardom, ali je bh. prvak bio brži od klubova iz Francuske i Belgije.

"Čuo sam u medijima za Bordeaux, ali i da je bilo kontakta Sarajevo nije oklijevalo da mi pošalje ponudu i uključi me u svoj projekat. Uostalom, velika je čast kada te prate klubovi poput Bordeauxa i Standarda", rekao je Adukor za Leero Sport News.

"Nadam se da će doći moje vrijeme kada ću moći igrati u takvim šampionatima, u takvim klubovima", dodao je on.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U fudbalu ponekad ništa ne možete predviditi sa sigurnošću da će se nešto desiti, ali ja sam osoba koja vjeruje i vjerujem u budućnost", poručio je Adukor.

Inače, Adukor se prošle sezone u dresu ekipe DVTK nije naigrao u prvenstvu Mađarske jer je upisao svega sedam nastupa. U prvom mandatu u bordo dresu odigrao je 39 utakmica na kojima je postigao tri pogotka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pikachu11
Haj ne serite bgt nije u Mađarakoj igrao standardno kakav Bordo da su ga trazili pjeske bi otisao do Francuske.
31 5
prka
Ima ima istine u ovome. Evo npr. ja sam nedavno u jednom stranom mediju, ne bih ime da pominjem procitao da je Man City ozbiljno bio zagrijan za Joachima, ali navodno Joachim je dao doznanja celnim ljudima City-a da nije zainteresiran trenutno, upravo radi ponude Sarajeva koja je trebala da stigne. A kao glavne razloge je naveo to da u Sarajevu ima sve sto mu je potrebno, igru u europi, borbu za titulu, prostor za napredak itd. Takodjer je spomenuo klimu koja je neuporedivo bolja na Balkanu nego na otoku.
17 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi