Begović: Bournemouth je uvijek bio moj prvi izbor

Bh. golman otkrio zašto je napustio Chelsea

Begović: Bournemouth je uvijek bio moj prvi izbor

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Asmir Begović na kraju prošle sezone napustio je Chelsea i svoju karijeru odlučio je nastaviti u Bournemouthu.

Begović je u Chelseaju proveo dvije godine, a nakon što je s Plavcima na kraju prošle sezone postao prvak u Engleskoj odlučio je da je vrijeme za promjenu. Bh. golman je imao nekoliko ponuda na stolu, no na kraju je izabrao da potpiše za Bournemouth.

Naš golman je u intervjuu za engleske medije priznao da je trener njegove nove ekipe Eddie Howe najzaslužniji što je on izabrao ovaj klub. Begović je 2003. godine igrao zajedno sa Howeom u Portsmouthu, a četiri godine sarađivali su ponovo kada je Howe bio trener.

"Eddie je igrao veliku ulogu u mom dovođenju. On je jedan od najboljih engleskih trenera i sigurno je da će postat jedan od najboljih trenera na svijetu. Sretan sam što mogu braniti u njegovoj ekipi i učiti od njega, te se nadam da ću napredovati. zbog toga sam izabrao ovaj klub jer je to za mene novi izazov", rekao je Begović, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Razgovarao sam i s drugim klubovima iz Premiershipa koji su bili zainteresovani da me dovedu. Želio sam da čujem šta mi nude, ali Bournemouth je bio moj prvi izbor. Chelsea sam napustio jer nisam dovoljno branio. To je sjajan klub i odlično iskustvo za mene. Ipak, nedostatak minutaže je postao problem jer sam u najboljim godinama i želim da branim".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi