Begović: Imamo karakter, vratit ćemo se na pobjedničke staze

Begović branio u novom porazu Plavaca

Begović: Imamo karakter, vratit ćemo se na pobjedničke staze

Adnan Beganović

Aktuelni engleski prvak Chelsea očajno je otvorio sezonu. U pet odigranih susreta u Premiershipu izabranici Josea Mourinha pretrpjeli su tri poraza, a posljednji je bio od Evertona.

Everton je u jednom od derbija 5. kola Premiershipa rezultatom 3:1 savladao Chelsea, na čijem golu je stajao naš reprezentativac Asmir Begović, koji je priznao da je atmosfera u svlačionici nakon meča bila "teška", te da se niko nije usudio bilo šta reći.

"Ovaj rezultat je vjerovatno i najpošteniji. Moramo se vratiti na pobjedničke staze i već u srijedu imao priliku da vratimo poljuljano samopouzdanje. Trebamo se pokrenuti što prije i nadam se da će tako i biti", izjavio je Begović.

"Još mnogo utakmica u sezoni je pred nama. Mislim da imamo mentalne snage da se vratimo na pravi put. Imamo karakter, fudbal je takav, ali vratit ćemo se jači", dodao je naš reprezentativni golman.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Begović nije trebao braniti u duelu sa Evertonom, no pošto se Thiabut Courtois povrijedio Asmir je iznenada dobio priliku.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.