Ponavlja se sudbina za Asmira Begovića?

Naš golman je već prolazio slične stvari

Ponavlja se sudbina za Asmira Begovića?

Dž. Mrakić

Prvi golman Chelseaja i reprezentacije Belgije Thibaut Courtois na jednom od treninga doživio je težu povredu koljena i s terena će odsustvovati najmanje 10 sedmica.

Tako će jedinicu „Plavaca“ u narednom preuzeti naš Asmir Begović, koji je danas, iako je primio tri gola, pružio vrlo dobru partiju u porazu njegovog tima od Evertona 1:3.

Inače, nije prvi put da se našem reprezentativcu otvaraju vrata nakon povrede konkurencije. Još kao relativno mlad golman, upravo protiv Chelseaja, Begović je u 35. minuti zamijenio povrijeđenog Sorensena, nakon čega je naš golman zauzeo „jedinicu“ i zacementirao svoje mjesto u ekipi Stoke Cityja.

Slična situacija bila je i u reprezentativnom dresu. U odlučujućem susretu za direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2012. godine protiv selekcije Francuske, naš prvi golman Kenan Hasagić se povrijedio i na poluvremenu ga je zamijenio rezervni čuvar mreže Asmir Begović. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tada je Begović postao neizostavan član prve postave naše reprezentacije, dok je s druge strane to dugogodišnjem reprezentativnom čuvaru mrežu Hasagiću bio posljednji nastup u najdražem dresu.

Da li ovo znači da će Courtois već naredne sezone napustiti Chelsea? Ostaje nam da vidimo.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti