Begović je spašavao Bournemouth koliko je mogao, ali Chelsea ipak slavio

Premier liga

Begović je spašavao Bournemouth koliko je mogao, ali Chelsea ipak slavio

Edmir Škorić

Chelsea je uz Liverpool postao druga ekipa koja ima stopostotan učinak poslije nepotpunog četvrtog kola Premier lige.

Chelsea je pod palicom novog menadžera Maurizija Sarrija stigao do četvrte vezane pobjede, ali Plavci su se danas dosta mučili na Stamford Bridgeu.

Bournemouth se pokazao kao jako nezgodan rival Chelseaju, a Asmir Begović je briljirao na golu protiv bivšeg tima, mada je u posljednjih 20-ak minuta domaćin uspio da postigne dva pogotka i dođe do pobjede.

Prvo je za 1:0 pogodio Pedro na asistenciju Girouda u 72. minuti, da bi u 85. Eden Hazard postavio konačan rezultat.

Everton se dosta mučio s Huddersfieldom i na kraju osvojio tek bod na Goodisonu. Gosti su poveli preko Bilinga u 34. minuti, da bi Calvert-Lewin dvije minute kasnije pogodio za 1:1, što je bio i konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Novi gol za Fulham postigao je Aleksandar Mitrović, a njegov tim je uprkos vodstvu na kraju osvojio bod u Brightonu (2:2), dok je Wolves slavio u Londonu protiv West Hama golom Traorea u nadoknadi vremena. Southampton je golovima Ingsa i Hojbjerga slavio u gostima kod Crystal Palacea.

Premier liga, 4. kolo:
Brighton - Fulham 2:2 (Murray 67, 84 - penal/ Schurrle 43, Mitrović 62)
Chelsea - Bournemouth 2:0 (Pedro 72, Hazard 84)
Crystal Palace - Southampton 0:2 (Ings 47M Hojbjerg 90)
Everton - Huddersfield 1:1 (Calvert-Lewin 36/ Biling 34)
West Ham - Wolves 0:1 (Traore 93)

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Watford ima 4 pobjede
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi