Begović najbolji 'stranac' u Azerbejdžanu
Foto: Qarabag FK

Bh. golman se vratio u formu

Begović najbolji 'stranac' u Azerbejdžanu

Asmir Begović napravio je više nego dobar potez odlaskom u Qarabag.

Shvativši da je otpisan u Bournemouthu, Begoviću ljetos nije ispod časti bilo da Premier ligu zamijeni onom azerbejdžanskom i potpiše za Qarabag, a na koncu je dobio ono što želi.

Kroz tri mjeseca uspio je Begović da se vrati u formu i uhvati ritam nakon nešto lošijeg perioda u dresu Trešnjica, a u prilog tome ide i informacija da je najbolji strani golman u Azerbejdžanu.

Zvanična Twitter stranica azerbejdžanske Premier lige je objavila da je Begović tokom sezone zabilježio šest 'clean-sheetova', koliko i Rumun Stanislav Namasco iz Keshle, dok po tek jedan imaju Oleksandr Rybka i Saša Stamenković.

U Qarabagu su itekako svjesni Begovićevih kvaliteta i već su izrazili želju da ga zadrže u svojim redovima, budući da mu je istekla posudba, no pitanje je kakve planove s njim bude imao Bournemouth. Situaciju pomno prate i u West Hamu, Derby Countyju i PSV-u.

Top Komentari

Seher Rajvosa
Ja mislio u spanskoj ligi najbolji stranac, cuj azerbejdzan haahah jel vas stid da ga hvalite
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi