Bh. fudbaleri javno podržali čovjeka kojeg žele na mjestu selektora

Nakon Pjanića i Begović se javio

Bh. fudbaleri javno podržali čovjeka kojeg žele na mjestu selektora

Midhat Šljivak

Stručna komisija NSBiH na čelu sa Zvjezdanom Misimovićem i Emirom Spahićem obavila je prethodnih dana pregovore sa potencijalnim kandidatima za mjesto selektora fudbalske reprezentacije BiH.

Razgovori su obavljeni sa Sergejom Barbarezom, Sergejom Jakirovićem, Husrefom Musemićem i Amarom Osimom, a nešto ranije se pričalo i sa bugarskim stručnjakom Ivalyom Petevim.

Misimović i Spahić će Izvršnom odboru predložiti kandidata za ovu funkciju, a vidjet ćemo hoće li bh. selekcija već sutra dobiti selektora.

Sergej Barbarez je želja navijača Bosne i Hercegovine. Legendarni kapiten Zmajeva se oglasio jučer na Instagramu, a ako je suditi po komentarima, žele ga i reprezentativci BiH.

Miralem Pjanić je prvi ostavio komentar na objavu, ali on nije jedini. I Asmir Begović je također odlučio da komentarom podrži Barbareza i očigledno da velike zvijezde bh. fudbala znaju koga žele za šefa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Barbarez: Predstavio sam svoj plan i viziju jer vjerujem da mogu pomoći našoj reprezentaciji

Barbarez je potvrdio da su razgovori obavljeni i daje predstavio svoj plan i viziju budućeg izgleda A reprezentacije, te da vjeruje da može pomoći našoj selekciji.

"Posljednjih dana mnogo se pisalo i govorilo o mom eventualnom angažmanu u reprezentaciji. Istina je da sam obavio razgovore sa NFSBIH, odnosno predstavio svoju plan i viziju budućeg izgleda A reprezentacije BiH, ali i generalnog razvoja i napretka našeg fudbala. Razgovori su bili korektni i konkretni, i vjerujem da mogu pomoći reprezentaciju da se vrati pozitivna atmosfera i krene ka nekom boljem vremenu. Na kraju, kakav god bio rasplet aktuelne situacije, svima nam zajednički cilj mora biti napredak reprezentacije i fudbala u BiH uopšte!!! Hvala vam na velikom broju poruka i poziva podrške, koja ustvari nikad nije bila upitna, i koja nas je uvijek vezala i davala ogromnu snagu", poručio je Barbarez.

Top Komentari

JointUnion87
Zar nije bitno mišljenje igrača? Zar nisu oni ti koji na terenu trebaju ostvariti dobar rezultat? Njihova motivacija je bitna. Pjaniću i Džeki ne treba niko pojašnjavati kako treba igrati fudbal. Ali ih treba motivisati. U tome su, ruku na srce, poslije Ćire, svi pali na ispitu. Možda je Sušić imao jedan dobar period.
26 5
Tmm1987
Najbolje postaviti Enisa Bešlagića, jer i on je veliki patriota kao i barbarez, a i sa treneskim znanjem su jednaki, čak je enis bio selektor u jednoj epizodi naše male klinike, tako da je on ipak malo iskusniji
23 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti