Begović poslao emotivnu poruku Misimoviću, Spahiću i Ibiševiću

Ne dolazi u Zenicu

Begović poslao emotivnu poruku Misimoviću, Spahiću i Ibiševiću

Endin Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak igra prijateljsku utakmicu u Zenici protiv Crne Gore na kojoj će se od nacionalnog dresa oprostiti Zvjezdan Misimović, Emir Spahić i Vedad Ibišević.

Robert Prosinečki je prije nekoliko dana objavio spisak igrača na koje računa za meč s Crnom Gorom i Južnom Korejom koji se igra nekoliko dana kasnije. Zbog porodičnih obaveza dolazak je otkazao Asmir Begović uz dogovor sa selektorom naše selekcije.

Međutim, Begović je odlučio da pošalje poruku Misimoviću, Spahiću i Ibiševiću pred njihovu oproštajnu utakmicu i poručio je da mu je veoma žao što neće biti dio ovog spektakla na Bilinom polju u Zenici.

"Žao mi je što nisam s ekipom, radovao sam se ovom okupljanju i utakmicama. Pogotovo sam se radovao utakmici s Crnogorcima, jer je to i oproštaj tri velika igrača i tri čovjeka koja su zadužila sve nas i reprezentaciju BiH. Dijeliti svlačionicu i igrati sa Misketom, Vedom i Spahom je bila zaista čast i drago mi je da smo svi zajedno bili dio generacije koja je ostvarila plasman na veliko takmičenje. Zaslužili su spektakularni oproštaj i nadam se da će tako i biti u Zenici. Želio sam biti dio toga, ali nažalost desili su se nepredviđeni porodični problemi i morao sam da ostanem uz svoju familiju i zato želim da se zahvalim svima pogotovo selektoru na razumijevanju i radujem se prvoj narednoj utakmici", rekao je Begović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi