Begović sačuvao mrežu u remiju Tottenhama i Chelseaja
EPA

Bez pobjednika u derbiju

Begović sačuvao mrežu u remiju Tottenhama i Chelseaja

Tottenham je u londonskom derbiju odigranom u okviru 14. kola Premiershipa ugostio Chelsea.

Susret odigran na stadionu "White Hart Lane" završen je nepopularnim rezultatom 0:0, a više razloga za zadovoljstvo ima Chelsea pošto je prvi put nakon aprila sačuvao mrežu u gostima. 

U ovom susretu na visini zadatka bio je naš Begović koji je prvu ozbiljniju priliku domaćih zaustavio u 17. minuti. Samo tri minute kasnije Chelsea je uzvratio preko Hazarda, čiji udarac glavom odlazi iznad prečke Tottenhama. 

Chelsea narednu šansu bilježi u 23. minuti. Ovaj put pokušaj Pedra je izblokirao jedan od odbrambenih igrača Tottenhama, a onda je nekoliko minuta kasnije Begović zaustavio udarce Sona i Dembelea i rezultat je ostao nepromijenjen u prvom poluvremenu. 

Drugo poluvrijeme donosi nešto bolju igru Chelseaja. Zouma je u sedmoj minuti nastavka propustio dobru šansu da matira Llorisa, koji je zatim odbranio i spriječio pokušaj Hazarda da prekine golgeterski post.  

Do kraja utakmice nije bilo izglednih prilika i rezultat je ostao nepromijenjen.

Premier League, 14. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham - Chelsea 0:0


Harry Kane BIG CHANE TOTTENHAM 0-0 CHELSEA - 29... by footballgoalslive
Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.