Begović u problemima pred start nove sezone
Foto: EPA

Opcija odlaska u Everton propala

Begović u problemima pred start nove sezone

Midhat Šljivak

Asmir Begović sve se češće povezuje s odlaskom iz Chelseaja.

Golman bh. reprezentacije je trenutno broj dva na Stamford Bridgeu iza Thibauta Courtoisa, a tako će očigledno biti i kod novog menadžera Antonija Contea.

Begović se, prema pisanju engleskih medija, nalazi na izlaznim vratima kluba. Ipak, još uvijek se ne zna gdje bi sjajni čuvar mreže mogao nastaviti karijeru, a najbolja opcija je čini se propala.

Everton je pokazivao interes za bh. golmana. Međutim, odbijanje ovog tima da proda Johna Stonesa londonskoj ekipi, dovelo je do zategnutih odnosa, pa sada Chelsea uzvraća istom mjestom i ne želi im prodati Begovića.

Ekipa s Goodisona se okrenula drugim opcijama. Spominje se golman Leicestera Kasper Schmeichel, zatim Marteen Stekelenburg, koji bi umjesto Begovića mogli pojačati tim Ronalda Koemana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svi timovi u Premiershipu većinom imaju zatvorene golmanske opcije, pa bi Begović mogao barem prvi dio sezone presjediti na klupi Plavaca.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi