Begović ugostio bivšeg Zmaja na San Siru

Ostali su prijatelji

Begović ugostio bivšeg Zmaja na San Siru

U Milanu definitivno nisu imali sreće sa rasporedom. U samo četiri dana Rossoneri su morali da igraju protiv dva najveća rivala, prvo u nedjelju sa Interom (4:2), a onda jučer u Kupu sa Juventusom s kojim godinama ne mogu da se nose ni na koji način.

Od 60. minute fudbaleri Milana su vodili protiv Juventusa, činilo se da će doći do pobjede, ali na kraju naivno su ostali bez nje. Nakon atraktivnog pokušaja Ronalda lopta je u ruku pogodila Calabriju, uslijedio je jedanaesterac i samim tim gol za, ispostavit će se, konačnih 1:1.

Prema podacima italijanskih medija, bila je to najposjećenija polufinalna utakmica u Kupu Italije svih vremena. Svih 70.000 ulaznica, koje su bile namijenjene Milanovim navijačima, su rasprodane, a sreću do dođe do 'zlatnog papira' imao je i Adnan Mravac koji je na San Siru bio gost Asmira Begovića.

Mravac i Begović zbližili su se još u periodu kada su zajedno igrali u reprezentaciji BiH, a iako ih je u međuvremenu fudbalski put razdvojio, ostali su prijatelji. Uspomene iz starih dana evocirali su u jednom Milanskom hotelu nakon utakmice, gdje su, između ostalog, napravili i zajedničku fotografiju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Asmire, hvala puno na gostoprimstvu i sretno u daljnjoj sezoni", napisao je Mravac.

Podsjetimo, za naš nacionalni tim Mravac je nastupao u periodu od 2008. do 2011. godine. Kroz karijeru je igrao za Lillestrom, Mattersburg, Westerlo, Dynamo Dresden...

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi