Begoviću se jedna izjava 'obila o glavu', a svi su je se sjetili nakon subote

Britanski mediji se brzo prisjetili riječi bh. golmana

Begoviću se jedna izjava 'obila o glavu', a svi su je se sjetili nakon subote

Bh. reprezentativni golman Asmir Begović pretrpio je u subotu poraz od Liverpoola na Anfieldu rezultatom 3:0, u utakmici u kojoj njegov Bournemouth praktično nije ni ozbiljno zaprijetio Redsima.

Nakon završetka utakmice u centar pažnje britanskih medija, posebno onih koji su naklonjeni Liverpoolu, iznenađujuće je dospio Asmir Begović i to zbog jedne izjave koju je dao još u oktobru.

Naš golman je tada prilikom gostovanja na jednoj TV emisiji prokomentarisao Liverpoolov poraz od Tottenhama na Wembleyju rezultatom 4:1, rekavši da mu se čini kao da u ekipi sa Anfielda ne postoji kvalitetna komunikacija među fudbalerima i da zbog toga gube utakmice.

Osim toga, Begović je kritikovao i odbranu Liverpoola, nazvao ih je "ekipom koja kao da se ne želi braniti", a sve mu se to na neki način obilo o glavu nakon subotnje utakmice u kojoj je njegova ekipa ispala pomalo smiješna na Anfieldu.

Sa Begovićem se čak nije usaglasio ni menadžer Bournemoutha Eddie Howe, koji je ipak istakao da razumije svog golmana i da poštuje njegovo mišljenje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne slažem se sa onim što je rekao, ali svako ima pravo na svoje mišljenje. Razgovarao sam sa Asmirom, ali mislim da niko ne voli vidjeti komentare na druge klubove. Svi se mi takmičimo i borimo za isto. Važno je da pokazujemo poštovanje jedni prema drugima", započeo je Howe, koji je potom stao u odbranu našeg golmana:

"Morate imati u vidu da je Begović doveden u takvu poziciju u programu. Postavljeno mu je pitanje, a on je samo odgovorio, ima pravo dati svoje mišljenje. Međutim, ja smatram da je potrebno ipak prvo pogledati svoje dvorište prije nego što počnemo komentarisati druge".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi