Salah stigao do 30. gola u Premier ligi, Liverpool sve bolji

Premier liga

Salah stigao do 30. gola u Premier ligi, Liverpool sve bolji

E. Škorić

Liverpool je u susretu 34. kola engleske Premier lige s 3:0 savladao ekipu Bournemoutha.

Nekoliko dana nakon pobjede nad Manchester Cityjem i plasmana u polufinale Lige prvaka, Liverpool je na Anfieldu ugostio Bournemouth i ostvario je sigurnu pobjedu, rezultatom 2:0.

Sadio Mane je već u sedmoj minuti lijepo pogodio za slavlje Liverpoola, koji je konstantno napadao i bilo je samo pitanje kada će doći do novog gola.

Tek je u 69. minuti sjajni Mohamed Salah glavom loptu poslao u mrežu za 2:0, čime je sve bilo gotovo, a Egipćanin s 30 golova trenutno je najbolji strijelac Premier lige.

Do kraja je Firmino promašio jedan zicer, ali se iskupio u 90. minuti kada je postigao pogodak za konačnih 3:0.

Liverpool je trenutno trećeplasirani sa 70 bodova i ima 10 bodova više i utakmicu više od petoplasiranog Chelseaja, ali sve su prilike da će tim Jurgena Kloppa osigurati plasman u Ligu prvaka. Što se ekipe Bournemoutha tiče, ona je na 11. mjestu sa 38 bodova.

Asmir Begović je branio čitav meč za Bournemouth, imao je nekoliko dobrih intervencija, ali nije uspio da sačuva mrežu protiv raspucane ekipe Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 34. kolo:
Liverpool - Bournemouth 3:0 (Mane 7, Salah 69, Firmino 90)

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi