Bekan: Pobjedom zadržati priključak za vodećim timovima

Bosna želi tri boda protiv Travnika

Bekan: Pobjedom zadržati priključak za vodećim timovima

Samir Mlaćo

Poraz u Orašju nije mnogo poremetio nogometaše Bosne iz Visokog. Iako su imali vodstvo 2:1, izabranici Ive Ištuka kući se vratili praznih ruku. 

Ipak, u timu Ive Ištuka vlada pozitivna atmosfera pred meč sa Travnikom, iako su svi svjesni da neće biti nimalo lako. Veziri su pod imperativom osvajanja bodova, ali sigurno da će se Bosna pitati većinu stvari u ovom meču.

"Za prvi meč smo bili oslabljeni neigranjem pet standardnih igrača, ali i pored toga smo odigrali dobru utakmicu. Rano primljeni gol u drugoj minuti nas je malo poremetio, ali u drugom poluvremenu smo se dobro organizovali i uspjeli prekinuti rezultat. Međutim, pad koncentracije pred kraj utakmice je bio koban i doživjeli smo nesretan poraz. Ipak, i pored toga moram pohvaliti korektnog domaćina i dobro suđenje", priča za SportSport.ba čuvar mreže Bosne Amir Bekan.

Protiv Vezira Bosna ide na prva tri proljetna boda.

"Sutra nam dolazi Travnik koji se dobro pojačao za drugi dio sezone, ali nas ništa drugo ne interesuje osim pobjede, jer pobjedom želimo zadržati priključak za vodećim timovima i da se zadržimo u vrhu tabele. Sigurno je da će biti teško jer ova utakmica za Travnik je posljednji voz da uhvati priključak za timovima koji su van opasne zone".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bosna se gotovo sigurno neće boriti za prvo mjesto, ali sigurno je da će tim iz Visokog biti tvrd orah za svakog rivala.

"Mi imamo dosta dobru ekipu, koja je dobra prije svega tehnički. Šef od nas zahjeva da igramo od noge do noge, bez nepotrebnog nabijanja. Došli su i novi igrači, te kada su uigraju igrat ćemo još bolje i efikasnije. Ambicije kluba su da budemo u vrhu tabele i da pokušamo pomrsiti račune vodećim ekipama. Po meni glavni favorit za ulazak u Premijer ligu je Sloga Simin Han, jer je dosta uložila u nova pojačanja i dovela dobre i provjerene igrače. Naravno, tu vidim i našu ekipu, te ako nam se ukaže prilika mi ćemo je sto posto iskoristiti. Zvijezda isto tako ima dobru ekipu, kao i Velež, koji je uvijek nezgodan", dodao je za kraj razgovora Bekan.

Top Komentari

KerimKera
Svaka cast
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi