Amer Bekić karijeru nastavlja u Italiji?

Na stolu ima ponudu iz Serije C

Amer Bekić karijeru nastavlja u Italiji?

A. Beganović

Iskusni 29-godišnji bosanskohercegovački napadač Amer Bekić mogao bi karijeru nastaviti u Italiji, tačnije u Seriji C.

Odlazak u Indoneziju, tačnije u tamošnji klub Borneo, za iskusnog bosanskohercegovačkog fudbalera Amera Bekića, nije se pokazao kao pravi potez.

I nije Bekić jedini fudbaler koji je otišao u Aziju, a koji bi vjerovatno da može vratio vrijeme. Naime, Bekić je sjajno primljen u Borneu, u pripremnim mečevima je pružao odlične partije, no kako to često biva, iznenada je došlo do promjene trenera pa se njegov status promijenio.

Novi trener doveo je "svog" igrača, Bekić je postao višak, a stavke iz ugovora Borneo nije poštovao. Zbog toga se bosanskohercegovački fudbaler obratio FIFA-i koja je presudila u njegovu korist, no indonezijski klub se žalio CAS-u koji bi uskoro trebao donijeti konačnu odluku.

Nekadašnji napadač Zrinjskog, Slobode i Sarajeva je dobio od FIFA-e privremenu dozvolu, pa je nakon samostalnog rada u našem glavnom gradu, odlučio prihvatiiti ponudu Opatije, hrvatskog drugoligaša u kojem je odradio drugi dio sada već okončane sezone.

"Bilo je nekih ponuda, no odlučio sam prihvatiti ponudu Opatije jer su ljudi iz ovog kluba bili najkonkretniji. Iskreno, trbala mi je promjena nakon svih problema u Indoneziji, a bolje je biti u trenažnom procesu sa timom nego samostalno raditi. Iako se radi o drugom rangu hrvatskog fudbala, za kratko vrijeme što sam vidio, mogu reći da se radi o kvalitetnoj ligi. Zahvalio bih se čelnicima kluba kojem želim sve najbolje", za SportSport.ba je istakao Bekić.

I dok čeka konačnu odluku CAS-a Bekić održava formu i razmišlja o nastavku karijere.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sve će to biti okončano u nekoliko narednih dana. Ponuda ima, u dobrim sam igračkim godinama i mislim da imam još mnogo toga za reći na fudbalskim terenima. Bilo je nekih kontakata sa klubovima iz Premijer lige, ali i iz Indonezije i Omana, no imam loša iskustva iz Azije pa o tome mnogo ne razmišljam. Imam jednu konkretnu ponudu i iz Italije, tačnije iz Serije C i nekako sam najbliže tome da nju prihvatim", zaključio je Bekić.

Podsjetimo, 29-godišnji ofanzivni fudbaler je u Premijer ligi odigrao 196 utakmica i pritom je postigao 46 pogodaka kojima je dodao i 12 asistencija. Sa Zrinjskim i Sarajevom je osvajao pehar namijenjen prvaku Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

Elber7
Smece od covjeka ima šamar od mene kad god ga sretnem.
0 4
Nermmmmmm123
Rak rana zeljovcima zato ga i ne volite ;)))))
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti