Gdje će Amer Bekić nastaviti karijeru? Kazahstan, Uzbekistan ili Bosna i Hercegovina?

Iduće sedmice će biti jasno

Gdje će Amer Bekić nastaviti karijeru? Kazahstan, Uzbekistan ili Bosna i Hercegovina?

A. Beganović

Iskusni 29-godišnji napadač Amer Bekić u narednih nekoliko dana mogao bi saznati ime kluba u kojem će nastaviti karijeru.

Nakon što je pred kraj novembra prošle godine FIFA presudila u njegovu korist u slučaju protiv svog nekadašnjeg kluba Bornea iz Indonezije, Bekić je postao slobodan igrač, no čini se da neće biti još dugo.

Naime, Bekić na svom stolu ima nekoliko ponuda iz Kazahstana, Uzbekistana, ali i Bosne i Hercegovine, a prije par dana odbio je jednu iz Libana.

Potvrdio nam je ove informacije i sam Bekić, koji je istakao da će početkom naredne sedmice donijeti odluku gdje će nastaviti karijeru.

"Istina, je imao sam konkrentnu ponudu iz Libana, ali s obzirom da se radilo o polugodišnjem ugovoru, odlučio sam je odbiti. Stigli su i neki upiti iz Kazastana i Uzbekistana, ali i naše zemlje, pa ćemo vidjeti u narednim danima. Želim dobro razmisliti, u najboljim sam igračkim godinama i ne smijem napraviti grešku pri izboru nove sredine", istakao je Bekić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednji Bekićev klub bio je Borneo iz Indonezije, a u dosadašnjoj karijeri nastupao je za Slobodu, Sarajevo, Zrinjski i kazahstanski Tobol.

Bekić je odigrao više od 200 mečeva za Slobodu, Zrinjski i Sarajevo i pritom je postigao 52 pogotka kojima je dodao 14 asistencija. Posljednji angažman u Bosni i Hercegovini imao je u Slobodi za koju je u sezoni 2019/2020 odigrao 12 mečeva i pritom je postigao sedam pogodaka. Sa Sarajevom i Zrinjskim je svojevremeno osvajao titule prvaka naše zemlje.

Top Komentari

user1604155860
Kod kuce je naj bolje moj Bekicu.
1 0
user1620404560
Bekic top igrac,uvijek je imao maksimalno zalaganje u timu . Sretno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi