Bekrić će se ponovo otisnuti u inostranstvo?

Iskusni vezista napušta Grbavicu?

Bekrić će se ponovo otisnuti u inostranstvo?

FK Željezničar je danas i zvanično počeo sa pripremama za narednu sezonu, a Plave je do sada napustilo pet igrača.

To su: Matteo Boccaccini, Mussa Muhammed, Semir Kerla, Danijel Stojanović i Miroslav Stevanović, dok je na izlaznim vratima i sjajni napadač Ivan Lendrić. 

Kako SportSport.ba  saznaje, Grbavicu bi uskoro mogao napustiti i iskusni vezista Samir Bekrić (32).

Bekrić se odazvao današnjoj prozivci, ali nije tajna da ovaj nogometaš nije "u ljubavi" sa šefom struke Željezničara Slavkom Petrovićem.

Saznajemo da Bekrić prema svemu sudeći neće putovati sa ekipom na Kupres, s obzirom da na stolu ima veoma primamljivu ponudu iz dalekog Honga Konga, tačnije najtrofejnijeg kluba  u toj zemlji koji nosi naziv South China i u narednim danima bi mogao postati novi član tog kluba.

U protekloj sezoni Bekrić je upisao 20 nastupa u Premijer ligi, te dodao tri pogotka i jednu asistenciju dok je u Kup takmičenju ubilježio sedam nastupa, tri pogotka i tri asistencije. 

Bekrić sa Željezničarom ima važeći ugovor do ljeta 2019. godine, a na Grbavicu se vratio početkom 2016. godine iz uzbekistanog Bunyodkora. Nastupao je još za iranski Fajr Sepasi, Mes Kerman, kazahstanski Tobol Kostanay, te južnokorejski Incheon United. Ponikao je u Gradini iz Srebrenika, a sa Željom je tri puta osvojio titulu prvaka, te jednom Kup BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi