Samir Bekrić otišao pred Manijake i pao na koljena!

Odigrao posljednji meč u karijeri

Samir Bekrić otišao pred Manijake i pao na koljena!

Edmir Škorić

U toku je susret 32. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Posušja, a prvih 45 minuta završeno je bez golova.

Željezničar na punoj Grbavici traži važnu pobjedu kako bi se domogao Evrope, no sve je u sjeni velikog Samira Bekrića, koji je odigrao posljednje minute u najdražem dresu.

Bekrić je počeo kao kapiten, ali je nekoliko minuta kasnije napustio igru.

U Željezničaru je Bekrić ostavio najveći trag i na Grbavicu je dolazio čak četiri puta tokom karijere. Stoga, jasno je da je danas na svojoj Grbavici dobio zaslužen oproštaj.

Navijači su mu priredili spektakularan oproštaj, a tokom poluvremena je otišao ispred južne tribine i kleknuo pred Manijacima.

"Uvijek sam sanjao da igram za Željezničar i to je meni bila najveća čast i zadovoljstvo. Nisam sanjao o Realu i drugim nekim klubovima, san mi je bio Željo. Moram da kažem da sam ponosan na sebe, ovom prilikom se zahvaljujem svim ljudima, vama na jednom korektnom i iskrenom odnosu, svim navijačima i klubu što sam imao tu čast i zadovoljstvo da igram za najbolji klub", rekao je Bekrić povodom oproštaja.

Bekrić je sa Željom čak tri puta bio prvak Bosne i Hercegovine, a u sezoni 2011/2012 osvojio je i duplu krunu sa Željezničarom. Prvak BiH bio je i sa Zrinjskim 2018. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim za Željezničar, u BiH je još igrao za Zrinjski, Slobodu i Gradinu u Srebreniku, što je bio njegov matični klub odakle je sve počelo.

U Južnoj Koreji nosio je dres Incheona, kazahstanskog Tobola, iranskih Mes Kermana i Fajr Sepasija te uzbekistanskog Bunyodkora.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Vole oni padati na koljena. Tako je kriminalac ivan osim pred dodikom klecao. Sta je tacno radio na koljenima, mozemo samo nagadjati.
1 1
Ende
Ima li ko da se stidi sto sudije vode zeljeznicar u europu ?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi