Bekrić ponovo junak Zrinjskog: Ništa još nije gotovo

Iskusni vezista za SportSport.ba

Bekrić ponovo junak Zrinjskog: Ništa još nije gotovo

S. Mlaćo

Iako su do kraja sezone ostala još četiri kola Zrinjski je današnjom pobjedom nad Radnikom (2:1) uz poraz Željezničara stigao korak bliže odbrani naslova prvaka.

Plemići su danas gubili, ali se uspjeli preokrenuti rezultat, a junak je bio iskusni vezista Samir Bekrić koji u igru ušao u 74. minuti te mrežu Lučića na sjajan način pogodio u 85. minuti.

Bekrić je u zimskom prelaznom roku stigao Pod Bijeli Brijeg iz Željezničara, a današnje povjerenje Blaža Sliškovića opravdao na najbolji mogući način.

"Jako teška utakmica za nas protiv jako dobre ekipe koju predvodi sjajan trener, kojeg znam dugo i koji je bio vrhunski igrač, te mu želim da tako budem uspješan i kao trener. Bila je to utakmica mnogo važna za nas i na kraju mislim da smo zasluženo slavili i došli do tri važna boda na teškom gostovanju", priča Bekrić za SportSport.ba.

Od samog dolaska u Zrinjski isticao je da se radi o sjajnom kolektivu s kojim želim osvojiti titulu prvaka. Ističe da i pored bodovne prednosti još ništa nije gotovo.

"Zahvalan sam šefu na povjerenju, došao sam kasno i nisam prošao pripreme, ali šef mi vjeruje i ja se trudim da to vratim na najbolji mogući način. Najvažnija mi je dobra igra cijele ekipe i drugarstvo koje vlada među nama. Kada je titula u pitanju, ništa još nije gotovo, ima mnogo da se i igra, te nema opuštanja", jasan je iskusni vezista.

Već u petak Zrinjski će u goste Željezničaru. Ukoliko slave Plemići bi riješili pitanje prvaka, a za Bekrića će ovo biti posebna utakmica. Na Grbavici je bio ljubimac "Manijaka", sa Željom osvojio sve što se može osvojiti. Ipak, sada razmišlja samo o uspjehu Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno će to biti velika utakmica i veliki derbi. Željo igra sjajno i bit će to pravi test za nas, a za mene posebna utakmica sa puno emocija. Tu sam proveo mnogo godina, osvojio sve što se može osvojiti i dolazim na stadion koji mi je puno dao i na kojem obožavam da igram. Profesionalac sam i daću sve od sebe da moj klub dođe do pozitivnog rezultata", dodao je na kraju razgovora Bekrić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lamela
Kako te nije stid taj dres na sebe obuci,..dres kriminalaca i ratnih profitera.
15 44

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti