Lukaku je pustio mnogo suza, mnogi ga ismijavaju, a sada donosi neočekivanu odluku?

Bio je tragičar u remiju sa Hrvatskom

Lukaku je pustio mnogo suza, mnogi ga ismijavaju, a sada donosi neočekivanu odluku?

Samir Mlaćo
Reprezentacija Belgije već danas može kući sa Svjetskog prvenstva, a najveći tragičar svakako je napadač Romelu Lukaku.

Lukaku je jučer imao tri-četiri sjajne šanse protiv Hrvatske, nije pogodio te je ostalo 0:0, što je donijelo prolaz dalje Hrvatskoj.

Lukaku se našao na meti kritika, ali i ismijavanja, s obzirom da je zaista propustio velike šanse.

Utakmica protiv Hrvatske mogla bi biti posljednja za njega u dresu reprezentacije. Potvrdio je to njegov bivši saigrač iz reprezentacije Radja Nainggolan.

Mislim da će Lukaku uskoro donijeti odluku o napuštanju reprezentacije. Ima 29 godina, a nakon tridesete nije se više lako oporaviti od povrede. Ne bi me začudilo da kažem zbogom. Sumnjam da još dugo može igrati za Belgiju.“, rekao je Nainggolan.

Najbolji strijelac Belgije nije imao svoju noć, a seksi diva i najpoznatija navijačica hrvatske reprezentacije Ivana Knoll ga je na Instagramu ismijavala.

Oglasi

“Osim mene, i Lukaku je danas najviše pokazao”, napisala je brineta koja je izazvala pomutnju provokativnim izdanjima na Svjetskom prvenstvu.

I nekadašnji reprezentativac Hrvatske Ivan Rakitić smatra da je Lukaku bio 'junak', ali njegove selekcije.

"Idemo, Lukaku! Ima da ga počastimo mjesec dana u Splitu. Idemo!" kazao je Rakitić u videu koji se pojavio na društvenim mrežama.

Selektor Belgije Roberto Martinez je svog napadača u igru ubacio na startu drugog poluvremena, a napadač Intera je se propisno ispromašivao.

Oglasi

Prvu veliku šansu imao je u 61. minuti kada je sa 10-ak metara gađao nebranjeni dio gola Vatrenih, ali je pogodio stativu.

Nekoliko prilika je imao u posljednjih minutama, ali djelovao je jako zbunjeno i jednostavno nije uspjevao da loptu pošalje u mrežu.

Nakon što je utakmica završena 0:0 Lukaku je počeo plakati od tuge i razočarenja, a najviše ga je tješio legendarni Thierry Henry.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Međutim, ta utjeha nije uspjela smiriti robusnog napadača koji je na putu ka svlačionici bio jako bijesan, a sve je platilo staklo klupe za rezervene igrače.

Na kraju, iz grupe F dalje su prošli Maroko kao prvoplasirani sa sedam bodova, Hrvatska je druga sa pet, dok su se Belgija(4) i Kanada(0) oprostili od Mundijala.

Top Komentari

Realno01
"Seksi diva ".Pa kako vas nije vise stid ovako nesto pisati.Pa obicna ravaku vi je zovete diva.Pa sta je sljedece i pitanje je ima li sta gore,cccc
5 0
mate.raguz
Srca ti isusova, nek si ti nami ima los dan:)A jesi se obruka, rane ti!
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti