Francuzi brutalnim komentarom za Mertensa izazvali žestoke reakcije, morali su korigovati tekst

Stvarno neukusno

Francuzi brutalnim komentarom za Mertensa izazvali žestoke reakcije, morali su korigovati tekst

Edmir Škorić

Pod krinkom ironije i sarkazma, francuska nogometna web stranica SoFoot.com komentarisala je loš nastup Belgijaca protiv Hrvatske i rano ispadanje sa Svjetskog prvenstva u Kataru.

Belgijci su odigrali 0:0 protiv Hrvatske u četvrtak navečer i tako su nastup završili već u grupnoj fazi. Prethodno su izabranici Roberta Martineza, koji je nakon meča s Hrvatskom dao ostavku, pobijedili Kanadu i izgubili od Maroka.

U meču protiv Hrvatske imali su svoje šanse, naročito rezervista Romelu Lukaku, ali Domagoj Livaković ostao je prazne mreže.

Francuski nogometni portal SoFoot.com je pretjerao u svom analiziranju duela Belgije i Hrvatske, a naročito u ocjenjivanju Driesa Mertensa, koji je upoređen sa Marcom Dutrouxom. 

“Još jedan mali Belgijac je nestao, ali ovaj put Marc Dutroux nema nikakve veze s tim. Na pauzi zamijenjen Lukakuom, koji nikad nikome nije dao slatkiše.”

Marc Dutroux je belgijski serijski ubojica i silovatelj koji je uhapšen 1986. godine. SoFoot je bio žestoko kritikovan na društvenim mrežama, zbog čega je morao da edituje sporni tekst.

Oglasi

Francuski SoFoot nemilosrdan u ocjeni belgijskih zvijezda

"Možete li još mirno spavati nakon što ste ovako nešto objavili?”, jedan je od brojnih komentara koji su tražili od uredništva da se izvini i da koriguje napisano o napadaču Napolija.

"Ostaje jedan od simbola generacije koja je razočarala cijelu zemlju. Na pauzi ga je zamijenio Lukaku, ali nije prošao puno bolje", pisalo je u ispravljenom tekstu.

Niske ocjene za sve, samo visoka za Thierryja Henryja

Foot je također imao neukusan i pomalo duhovit komentar na igru Timotyha Castagnea, koji je dobio ocjenu 4 (od maksimalnih 10) za nastup protiv Hrvatske.

"Dobro je držati trgovinu čipsom otvorenu u Charleroiju, ali ne možete držati otvorenu bočnu stranu".

Axel Witsel je nedavno potpisao za Marseille, a Foot je njegov nastup ocijenio siromašnom dvicom i sve začinio komentarom: "Nije morao potpisati s Marseilleom da bude eliminiran u grupnoj fazi".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Desetku su dali jedino Thierryju Henryju, francuskoj legendi koja radi u stručnom štabu Belgije.

"Čistka desetka za uspješnu sabotažu. Hvala ti na pruženoj pomoći Titi", stoji na stranici Footba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi