Belgijanac očajan: Ne daju mi da igram, a neće da me puste
Foto: EPA

Vermaelen o statusu u Barceloni

Belgijanac očajan: Ne daju mi da igram, a neće da me puste

Midhat Šljivak

Belgijanac Thomas Vermaelen jedna je od promašenih investicija Barcelone.

Iskusni 31-godišnji fudbaler se ovog ljeta vratio na Nou Camp nakon jednogodišnje pozajmice u Romi i svi su očekivali kako će ga katalonski velikan prodati tokom ljeta.

Međutim, to se nije dogodilo. Belgijski štoper je ostao u klubu gdje ne dobija nikakvu šansu za igru. Vermaelen je očajan zbog toga, a priznao je kako bi rado napustio redove Barcelone i da je to želio učiniti još prošlog ljeta.

"Klub mi nije dao da odem, a sada ne mogu igrati čak ni za drugi tim. U teškoj sam situaciji", rekao je Vermaelen, te je dodao:

"Morao sam ostati iako sam imao mnoštvo ponuda. Razgovarao sam i sa trenerom, obećao mi je šansu i ja vrijedno treniram. Znam da klubu poput Barcelone treba četiri ili pet štopera, a svaka suspenzija ili povreda otvara mi vrata. Možda se stvari promijene ubrzo", rekao je Belgijanac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vermaelen je u Barcelonu stigao 2014. godine iz Ajaxa, a u više od tri godine nastupio je u samo 21 utakmici i postigao je jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi