"Messi mora biti u centru zbivanja, ili će popiz**ti"
Foto: EPA

Ako neko poznaje sjajnog Argentinca, onda je to Xavi

"Messi mora biti u centru zbivanja, ili će popiz**ti"

Šta to može razljutiti Lionela Messija? Iako Argentinca rijetko možemo vidjeti bijesnoga, njegov nekadašnji saigrač, legendarni Xavi, otkriva da se to itekako može desiti.

I Lionel Messi "izgubi živce" s vremena na vrijeme, pa smo ga tako mogli vidjeti kako urla na Ivana Rakitića tokom utakmice protiv Girone. Sjajnog Argentinca je tada razljutilo to što ga je sudija "uhvatio" u ofsajdu jer je Rakitiću bilo potrebno previše vremena da mu uputi pas.

Ali ono što najviše ljuti Messija jesu situacije u kojima nije aktivno uključen u igru, otkriva njegov nekadašnji saigrač, legendarni kapiten Barcelone Xavi.

"U Barceloni i reprezentaciji Argentine ne smiju dozvoliti da prođe 10 minuta igre, a da Leo Messi ne dodirne loptu", izjavio je legendarni Xavi za španski Sport, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Leo mora biti uključen u igru. Mora biti u centru zbivanja, tamo gdje je lopta. U suprotnome, on će popiz*iti".

"Ako ne dodirne loptu pet minuta, morate ga 'premjestiti' tao gdje je lopta. On mora učestvovati u akcijama", dodao je na kraju nekadašnji kapiten Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi