Belgijanac prebacio "stotku": Lukakuov debi u Seriji A bi mogao pričekati

Stameni napadač svjestan svoje forme

Belgijanac prebacio "stotku": Lukakuov debi u Seriji A bi mogao pričekati

Nakon silnih pregovora, dogovora i ponuda, Inter je konačno uspio ispuniti želju svog novog trenera Antonija Contea i dovesti veliko pojačanje u napadu - Romelua Lukakua iz Manchester Uniteda.

Navijači Intera su s oduševljenjem dočekali Lukakua u Milanu, a sada željno iščekuju vidjeti ga u akciji.

Međutim, njegov debi bi mogao sačekati.

Inter će novu sezonu Serije A otvoriti utakmicom protiv Leccea, ali bi istu Lukaku mogao propustiti i to zbog viška kilograma.

Corriere dello Sport piše da je Lukaku iz Manchester Uniteda stigao van forme, s obzirom da je propustio predsezonske prijateljske utakmice Crvenih đavola - zvanično zbog povrede.

Navodno Lukaku trenutno ima 104 kilograma, dok Nerazzurri žele svog napadača na maksimalno 100 kilograma tjelesne težine.

I sam Belgijanac je svjestan svoje forme i viška kilograma, pa je i na svoje slobodne dane dolazio u kamp kako bi odradio pokoji dodatni trening.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, Lukaku je i javno priznao da je na strogoj dijeti od dolaska u Italiju.

S obzirom da je Icardi "zamrznut", vjeruje se da će Inter sezonu otvoriti s napadačkim tandemom Latauro Martinez - Sebastiano Esposito (17), ukoliko Lukaku ne bude spreman za Lecce.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti