Belgijanci imaju rješenje za Vranješa, Anderlecht na potezu
Dvadesetdevetogodišnji Ognjen Vranješ je u redove Anderlechta stigao ljetos, a kroz dosadašnju karijeru je, između ostalog, igrao još za Sporting Gijon, AEK, Krasnodar, Alaniju, Elazigspor, Gaziantepspor, Crvenu zvezdu, Sheriff... (Foto: EPA)

Bh. nogometaš nije sretan u Belgiji

Belgijanci imaju rješenje za Vranješa, Anderlecht na potezu

Nogometni reprezentativac BiH Ognjen Vranješ nije samo jedna od glavnih tema u bh. javnosti, nego i u belgijskoj.

Uz to što je svoje tijelo "ukrasio" tetovažom Momčila Đujića, zločinca iz Drugog svjetskog rata koji je bio poznat pod nadimkom Krvavi pop iz Strmice, na ovog Banjalučanina su se okomili i najvatreniji navijači Anderlechta, kao i tamošnji mediji.

Belgijance je razbjesnilo to što je Vranješ podržao nasilje huligana AEK-a, koji su bakljama, petardama i Molotovljevim koktelima gađali navijače Ajaxa na utakmici Lige šampiona. Takvo nešto je samo po sebi skandalozno, no ako znamo da su navijači Ajaxa i Anderlechta bratske skupine koje se međusobno podržavaju i na gostovanjima, onda ne čudi reakcija belgijskih navijača prema Vranješevom potezu.

Potez bh. nogometaša osudio je i Anderlechtov trener Hein Vanhaezebrouck, a premda je najavio da će s Vranješom razgovarati tek sutra, tamošnji mediji nagađaju da bi ubrzo mogao doći kraj saradnji.

"Iako je prošlog ljeta došao za tri miliona eura, Vranješ se ne osjeća sretno u Anderlechtu. Nekoliko puta je bespotrebno pravio crvene kartone, također ne voli novinare, a jedva je dostupan i za Anderlechtovu televiziju. Možda bi bilo najbolje prodati ga u januaru", piše Het Nieuwsblad.

Sportski direktor Anderlechta Michaël Verschueren je najavio da u budućnosti drugačije postupati s igračima.

"Odmah nakon potpisivanja ugovora igrače ćemo upoznati kako se moraju ponašati u klubu kao što je Anderlecht. Apsolutno se ograđujemo od njegovog ponašanja..."

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Ranije se špekulisalo da bi se Vranješ mogao vratiti u Grčku, a osim AEK-a, za njegove usluge je navodno zainteresovan i PAOK.

Top Komentari

Medo-Brundo
Ma ko ga ..be vise.
25 0
Ma dajj
Nek ide u picku materinu on je samo za kopanja kanala
23 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi