Belgijski defanzivac nakon utakmice ismijao Trumpa
FOTO: EPA

Protivnik predsjednika SAD-a

Belgijski defanzivac nakon utakmice ismijao Trumpa

Na Amsterdam-Areni jučer je odigrana prijateljska utakmica između reprezentacija Holandije i Belgije. 

Susret je okončan s miroljubivih 1:1, a riječi koje je nakon utakmice izgovorio belgijski fudbaler Jan Vertonghen su prenijele gotovo sve medijske kuće.

Fudbaler Arsenala je javno dao do znanja da ne simpatiše Donalda Trampa, a novoizabranog predsjednika SAD-a se prisjetio i kada mu je novinar jučer postavio pitanje može li Belgija do svjetskog naslova na prvenstvu u Rusiji.

"Ako Donald Trump može biti predsjednik Amerike, sve je moguće", kazao je Vertonghen sa smiješkom na licu. 

Vertonghen je i na Twitteru prokomentarisao predsjedničke izbore u SAD-u.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ne mogu da vjerujem šta vidim. Ovo je stvarno sramno. Volio bih da pričam s nekim ko je za Trumpa i da vidim šta mu je u glavi, ali ne mogu da nađem takvu osobu", napisao je Vertonghen na popularnoj društvenoj mreži.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije