Četiri velikana krenuli u bitku za najvećeg talenta na svijetu

Ko će ga dovesti

Četiri velikana krenuli u bitku za najvećeg talenta na svijetu

Esmer Oštraković

Borussija Dortmund poznata je po dovođenju mladih igrača koje kasnije proda za veliku svotu novca, a ti igrači postanu velike zvijezde.

Posljednji veliki talenat koji je otišao iz Borussije Dortmund je naravno Erling Haaland koji je pojačao Manchester City.

Ipak, nisu previše tugovali za njim jer u ekipi još uvijek imaju pravog dragulja, a riječ je o Englezu, Judeu Bellinghamu.

Ovaj mladi nogometaš je 2020 godine iz Birminghama stigao u Njemačku, a plaćen je jedanaest miliona eura.

Bellingham ima samo devetnaest godina, a može igrati na svim pozicijama u veznom redu, što je velika prednost za njega.

Već je upisao nekoliko nastupa za reprezentaciju Engleske i označen je kao najveći talenat na svijetu u ovom trenutku.

Čak četiri velikana će narednog ljeta voditi bitku za potpis ovog sjajnog nogometaša kojeg Borussija Dortmund cijena na 150 miliona eura.

The battle for Jude Bellingham…
🛑 Dortmund value him at €150m and still hope he’ll sign new contract
🛑 #LFC retain strong interest but face competition from United, City, Chelsea and Real.
Who’s got the edge? Joint read with @lauriewhitwell and co. https://t.co/EzfIUXKYmC

Ovaj nogometaš nema otkupnu klauzulu, te neće moći napustiti klub ispod cifre koju traži Borussija Dortmund, ali u klubu se nadaju da će potpisati novi ugovor.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za njegov potpis će se na ljeto boriti Manchester United, Manchester City, Chelsea i Real Madrid, ali i Borussija Dortmund koja ga želi vezati novim ugovorom.

Sigurno pakleno ljeto nas očekuje kada je riječ o transferu ovog sjajnog mladog nogometaš čiji će razvoj karijere biti jako zanimljivo pratiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi