Osamnaest ljeta mu je, a Klopp ga silno želi, no odštetni zahtjev koči transfer
FOTO - EPA

Bellingham na meti Redsa

Osamnaest ljeta mu je, a Klopp ga silno želi, no odštetni zahtjev koči transfer

A. Beganović

Mladi engleski reprezentativac Jude Bellingham na kraju sezone bi mogao napustiti redove Borussije Dortmund.

Iako sa njemačkim klubom ima važeći ugovor do ljeta 2025. godine mladi Bellingham bi u narednom ljetnom prelaznom roku mogao promijeniti sredinu.

Naime, kako pišu njemački mediji, za njegovim uslugama ozbiljno je zainteresiran Liverpool i nije isključeno da pregovori zainteresiranih strana vezani za transfer uskoro krenu.

No, njemački mediji također naglašavaju i pored toga što mladog 18-godišnjeg veznjaka Jurgen Klopp silno želi, problem za transfer predstavlja odštetni zahtjev njemačkog kluba.

Navodno, Borussija Dortmund nema namjeru svoju "zlatnu koku" prodavati za manje od 120 miliona eura što Redsi u ovom trenutku nisu spremni platiti.

Ipak, u fudbalu se stvari brzo mijenjaju, a kako su za mladog fudbalera zainteresirani mnogobrojni klubovi, izvjesno je da će na ljeto promijeniti sredinu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, u redove Borussije ovaj 18-godišnji veznjak je stigao prošle godine iz Birminghama, a u ovoj sezoni je "eksplodirao", pa i ne čudi što se nalazi na meti Redsa, ali i drugih klubova.

Bellingham je za Borussiju u svim takmičenjima u ovoj sezoni odigrao 14 utakmica uz učinak od tri pogotka i šest asistencija.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juveeeee
Sila je
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti