Belotti prošle sezone vrijedio 100 miliona, danas je situacija potpuno drugačija

Torino ga spreman prodati

Belotti prošle sezone vrijedio 100 miliona, danas je situacija potpuno drugačija

Edmir Škorić

Svojevremeno je predsjednik Torina Urbano Cairo tražio 100 miliona eura za Andreu Belottija, ali danas je situcija posve drugačija.

Kada je Belotti bio u top formi prošle sezone i najbolji strijelac lige, u Torinu su tražili najmanje 100 miliona eura, ali na kraju je napadač ostao u klubu.

Godinu dana kasnije Belotti je zabio tek 12 golova u sezoni i njegova cijena sada je oko 40 do 50 miliona eura.

Predsjednik Torina kazao je da odštetna klauzula od 100 miliona eura važi samo za inostranstvo, ali da je spreman pregovarati i za duplo manju ponudu.

Navodno je Milanov trener Gennaro Gattuso odlučan da na kraju ove sezone kupi Belottija, koji i sam želi da napravi iskorak u karijeri, a u Torinu mu očigledno ne žele stati na put.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Belottija su interes pokazali još neki evropski velikani, a njemu je sada najvažnije da odradi dobro ostatak sezone, pa će tek onda, kako je rekao, razmišljati o budućnosti, mada nije isključeno da ostane član popularnih Bikova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi