Belotti spasio Torino protiv Udinesea i stigao Džeku

Torino i Udinese odigrali 2:2

Belotti spasio Torino protiv Udinesea i stigao Džeku

Endin Čaušević

Fudbaleri Torina remizirali su danas na domaćem terenu protiv Udinesea (2:2) u okviru 30. kola italijanske Serije A.

Sjajan meč danas su odigrali Torino i Udinese, a na kraju je najrealnije da su obje ekipe osvojile po jedan bod. U prvom poluvremenu obje ekipe su imale nekoliko fenomenalnih prilika, no mreže su nakon prvog dijela mirovale.

Ipak, već u petoj minuti nastavka Udinese je stigao do prednosti kada je sjajan gol postigao Jankto. Desetak minuta kasnije gosti iz Udina su udvostručili svoju prednost, a ovaj put mrežu Harta zatresao je Perica.

Iako su svi očekivali da će Udinese upisati nova tri boda na kraju je Torino uspio da dođe do izjednačenja. U 70. minuti na 1:2 smanjio je Moretti koji je iskoristio lošu reakciju odbrane gostiju. U samom finišu utakmice nakon sjajnog centaršuta Zappacoste na konačnih 2:2 izjenadnačio je Belotti.

Za napadača Torina ovo je bio 23. gol u dosadašnjem dijelu sezone, te je on zajedno sa Edinom Džekom prvi strijelac Serije A. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 30. kolo:

Torino - Udinese 2:2


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi