Zabijao na Bilinom polju, cijenili ga 100 miliona eura, a sada će otići potpuno besplatno

Naredna destinacija - San Siro

Zabijao na Bilinom polju, cijenili ga 100 miliona eura, a sada će otići potpuno besplatno

Eldar Ganibegović

Italijanski napadač Andrea Belotti na ljeto će promijeniti klub.

Nakon sedam godina, otkada je stigao iz Palerma 2015. godine, tako će Belotti zaigrati u dresu novog tima, a mediji s Apenina govore da će to biti Milan.

Tamo će otići kao slobodan igrač, s obzirom na to da mu s Torinom na ljeto ističe ugovor.

Čelnici Torina tako će imati priliku da gledaju svog golgetera u Seriji A svake sedmice, pojačat će njihovog rivala, a Torino neće zaraditi ni centa.

Torino ga je nekada cijenio i na 100 miliona eura, a na kraju od toga neće dobiti ništa. 

Belotti je, inače, blizu San Sira bio i prošlog ljeta, ali trebao je da pojača Inter. Sve je bilo dogovoreno i samo je trebao da se ozvaniči posao vrijedan 15 miliona eura, ali je sve na kraju propalo.

Oglasi

Danas smo Belottija mogli gledati u tandemu s Edinom Džekom u napadu Intera, a sada su sve prilike da ćemo ga gledati u drugom milanskom klubu s drugim reprezentativcem BiH - Radetom Krunićem.

Belotti je ove sezone za Torino ostvario skroman učinak. Na 14 utakmica u svim takmičenjima postigao je četiri gola i upisao jednu asistenciju.

Ukupno je u Seriji A na 261 utakmici postigao 102 gola i upisao 27 asistencija, pa će, koga god da pojača, biti sigurno veliko pojačanje i brzo će se uklopiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za reprezentaciju Italije Belotti je odigrao 41 meč i postigao 12 golova, a jedan od njih i na Bilinom polju kada je Italija slavila protiv Bosne i Hercegovine s 0:3 u 9. kolu kvalifikacija za EURO 2020.

Podsjetimo, Belotti je karijeru počeo u AlbinoLeffeu, a prije Torina igrao je još za Palermo.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Belotti-ja ja sad ne bi ni u Milan pozvao da igra. On što je imao da pokaže , on je pokazao i ja vjerujem da je on " IZVIKAN I POTROŠEN " igrač. On je sada igrač za Bolona-nje ništa jače . Moje mišljenje ( skromno )
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi