Belottiju se nigdje ne žuri

Želi ostati u Torinu

Belottiju se nigdje ne žuri

Edmir Škorić

Andrea Belotti je imao sjajnu prošlu sezonu, ova je bila nešto slabija, ali i dalje je zanimljiv evropskim velikanima.

Napadač Torina je postigao 10 golova u Seriji A, što je 18 golova manje od prethodne sezone u kojoj je i privukao pozornost najvećih klubova u Evropi. Njega je Torino u jednom trenutku cijenio 100 miliona eura, a tada je Milan bio najzainteresovaniji za napadača.

Ipak, Belotti ima ugovor s Torinom i kaže kako nema namjeru da ide ovog ljeta, već će s klubom pokušati da izbori Evropu dogodine.

"Sretan sam u Torinu. Nismo uspjeli da se kvalifikujemo u Evropu, ali uradit ćemo sve da to napravimo naredne sezone", rekao je Belotti, pa je još dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Moram još jednom da naglasim da je moja budućnost u Torinu, osim ako predsjednik odluči drugačije. Sve ovisi o njemu i bit će onako kako on ili klub žele".

Predsjednik Urbano Kairo nema ništa protiv da Belotti zadrži status "bika". "Ako Belotti želi ostati, zadržat ćemo ga".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi