Raskol u Engleskoj: Savez lagao javnost, istina je mnogo crnja nego što su objavili
FA lagao u saopštenju, poznato zašto je Ben White otišao iz Katara.

Slučaj "Ben White"

Raskol u Engleskoj: Savez lagao javnost, istina je mnogo crnja nego što su objavili

Eldar Ganibegović

Posljednjeg dana mjeseca novembra odjeknula je vijest da je Ben White napustio kamp reprezentacije Engleske u Kataru i vratio se u domovinu. Istina je sada izašla na vidjelo, a mnogo je crnja od onoga što je objavio FA.

Fudbaler Arsenala Ben White našao se u središtu kontroverze 30. novembra kada je napustio reprezentaciju Engleske u Kataru.

Nakon što je propustio uvodni meč protiv Irana zbog povrede, nije dobio ni minute ni u mečevima s SAD-om i Velsom, te se vratio u domovinu.

FA je objavio da se radi o privatnim razlozima i zamolio da se poštuje privatnost fudbalera, no to je daleko od istine.

"Ben White napustio je trening bazu Engleske u Al Wakrahu i vratio se kući u Englesku. Razlog je privatne prirode. Nogometaš Arsenala se neće vraćati u Katar i neće biti u sastavu do kraja Svjetskog prvenstva. Molimo da se poštuje privatnost nogometaša u ovim trenucima", napisali su tada.

Oglasi

Sada je objavljen pravi razlog zbog kojeg je Ben White digao sidro i otišao iz Katara, a radi se o sukobu s pomoćnikom selektora Garetha Southgatea.

Navodno se sukobio sa Steveom Hollandom na treningu jer se trener razočarao u njegovo neznanje o narednom protivniku, piše Daily Star.

Nakon svega donesena je zajednička odluka da se Ben White slobodno može vratiti u Arsenal i da više nije potrebno da bude član tima tokom Mundijala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Očigledno to nije ostavio neke velike posljedice po Engleze, s obzirom na to da su bez većih problema riješili Senegal u osmini finala.

Sutra im slijedi meč četvrtfinala protiv svjetskog prvaka, Francuske, a ukoliko prođu dalje igrat će protiv pobjednika meča Portugal - Maroko.

Top Komentari

VenamaHrabrih
Smješi vam se Pulitzer, bogami...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi