Ben Yedder hat-trickom u razmaku od 13 minuta prekinuo crni niz Seville
Ben Yedder je u periodu od 48. do 61. minute stigao do hat-tricka

Navijači Seville konačno dočekali pobjedu u ligi

Ben Yedder hat-trickom u razmaku od 13 minuta prekinuo crni niz Seville

S. Pašalić, foto: EPA

Sevilla je u 27. kolu španske Primere na svom terenu savladala Real Sociedad sa 5:2.

Navijači Seville su tako nakon pet utakmica u ligi bez pobjede konačno dočekali da njihov tim osvoji sva tri boda u jednoj utakmici i prekine crni niz.

Domaći su poveli u 25. minuti golom Sarabie, da bi samo tri minute kasnije Oyarzabal izjednačio na 1:1, a tim rezultatom se otišlo i na odmor.

Nastavak je donio čudesno izdanje igrača Seville Ben Yeddera koji je golovima u 48., 58., i 61. minuti stigao do hat-tricka, a Sevilli donio visoko vodstvo od 4:1.

I Oyarzabal je postigao tri gola na ovoj utakmici, ali je onaj iz 69. minute otišao u njegovu mrežu kada je postigao autogol za 5:1, a konačnih 5:2 je postavio isti igrač u 77. minuti golom sa bijele tačke.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevilla se novom pobjedom vratila u igru za Ligu prvaka te se sada nalazi na šestom mjestu sa 40 bodova, dok je Real Sociedad na devetom mjestu sa 35 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi