Kiks Seville protiv Slavije, Villareal ostvario veliku pobjedu protiv Zenita
Obje ekipe upisale su jako loše rezultate u prvim utakmicama, te će se morati dosta više potruditi ukoliko izboriti prolaz u narednu rundu takmičenja.

Prve utakmice osmine finala Evropske lige

Kiks Seville protiv Slavije, Villareal ostvario veliku pobjedu protiv Zenita

E. Oštraković

Odigrane su prve utakmice osmine finala Evropske lige, u kojima je viđeno nekoliko iznenađenja.

Sevilla je kao veliki favorit na svom terenu dočekala Slaviju iz Praga, dok je Zenit također kod kuće važio za blagog favorita protiv Villareala.

Obje ekipe upisale su jako loše rezultate u prvim utakmicama, te će se morati dosta više potruditi ukoliko izboriti prolaz u narednu rundu takmičenja.

Za Sevillu je utakmica krenula sjajno. Poveli su domaći već u 1. minuti preko Ben Yeddera koji je iskoristio veliku grešku odbrane gostiju. Slavija dolazi do izjednačenja u 25. minuti preko Stocha, ali je radost gostiju trajala samo tri minute, jer je El Haddadi vratio prednost Sevilli u 28. minuti.

Gosti su do novog poravnanja došli u 39. minuti preko Krala. U drugom poluvremenu Sevilla je na sve načine pokušavala da dođe do pobjede ali to im nije pošlo za rukom, te gosti kući odlaze sa jako dobrim rezultatom pred revanš.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zenit je na svom terenu dočekao ekipu Villareala, a gosti su ovu utakmicu otvorili dosta bolje. Tim iz Španije je do vodstva došao u 33. minuti preko Iborre, ali se nakon samo dvije minute Zenit vraća u utakmicu. Strijelac za izjednačenje bio je Azmoun.

U drugom poluvremenu su ponovo dominirali gosti. U 64. minuti došli su do nove prednosti preko Morena, a u 71. minuti konačan rezultat postavio je Morlanes. Villareal je tako stekao veliku prednost pred uzvratnu utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi