Ben Yedder ne ide u Rusiju, ali dobre igre nisu prošle neopaženo

Francuz se u velikom transferu vraća u domovinu

Ben Yedder ne ide u Rusiju, ali dobre igre nisu prošle neopaženo

Wissam Ben Yeder iza sebe ima sjajnu sezonu u dresu Seville. Ipak, izostao je poziv Didiera Deschampsa na Mundijal, ali zato interesa za njega ne manjka.

Ben Yedder je u protekloj sezoni uspio postići 22 gola u dresu Seville uprkos činjenici da se uglavnom u vrhu napada Andalužana rotirao sa Sandrom Ramirezom i Luisom Murielom. Francuski virtuoz se posebno istakao u mečevima sa Manchester Unitedom u Ligi prvaka, pa je konačno skrenuo pažnju na sebe i nacionalnog tima.

Deschamps ga je pozivao za neke prijateljske susrete, ali se ipak nije našao na konačnom spisku putnika na Mundijal u Rusiji. Međutim, Ben Yedder bi sada mogao napraviti veliki transfer.

Naime, za njegove usluge je zainteresovan Marseille, a prema navodim španskih medija u Sevilli su voljni saslušati sve potencijalne ponude.

Ben Yedderov ugovor sa Sevillom važi do 2021. godine, a u isti je ugrađena i otkupna klauzula u iznosu od 30 miliona eura, pa će u Marseilleu morati dobro odriješiti kesu žele li vidjeti ovog sjajnog napadač na Velodromeu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, špekuliše se da je Marseille zainteresovan i za Marija Balotellija, pa će biti zanimljivo vidjeti ko će naredne sezone biti u vrhu napada francuskog velikana.

Inače, Ben Yedder je karijeru počeo u francuskom niželigašu Sain-Denisu, da bi nakon epizode u Alfortvilleu dobio šansu u Toulouseu. Upravo je iz Toulousea za oko 9 miliona funti 2016. godine prešao u Sevillu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi