Benatiju pitali o Mandžukiću: On vam je poput medvjeda...
Foto: EPA

Danas igraju zajedno u Kataru

Benatiju pitali o Mandžukiću: On vam je poput medvjeda...

Nekadašnji fudbaler Juventusa Medhi Benatia otkrio je zanimljive stvari o svom velikom prijatelju Mariju Mandžukiću.

Benatia i Mandžukić su dijelili svlačionicu u Juventusu, a obojica su u međuvremenu izabrala egzotičnu destinaciju za nastavak karijere, tačnije daleki Katar gdje igraju za Al-Duhail.

Marokanac je u međuvremenu dao intervju za Tuttosport, a novinare ove italijanske stranice interesovalo je da li je Mandžukić ostao isti. Često je u Torinu djelovao namrgođeno, neraspoloženo...

"Mandžukić vam je uvijek isti. Prije nego što sam došao ovdje, često su me pitali za njega i govorio sam im kako je on tip koji se ne smije puno, ali na terenu njemu najviše vjerujete jer uvijek daje 200 posto od sebe, kako na utakmicama, tako i na treniznima. On je ratnik", otkrio je Benatia.

Na tome nije stao.

"Svi su željeli znati kakav je on kao osoba. Znate, on vam je kao medvjed, ali neki dobar medvjed koji jako štiti svoj privatni život do te mjere da vam neće reći ni šta radi nakon treninga", ističe Benatia.

Benatia je također otkrio kako Mandžukiću u Kataru nedostaje atmosfera sa stadiona ispunjenog navijačima, što je, recimo, bio slučaj u Torinu gdje se mnoštvo puta skandiralo njegovo ime.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi