Bendtner izazvao haos: Nismo smjeli pustiti navijače
EPA

Neviđena euforija u Kopenhagenu

Bendtner izazvao haos: Nismo smjeli pustiti navijače

Danski napadač Nicklas Bendtner nakon 15 godina igranja u inostranstvu vratio se tamo gdje je sve i počelo, u Kopenhagen.

Nakon što mu je istekao ugovor s Rosenborgom, 31-godišnji Bendtner prihvatio je poziv matičnog Kopenhagena, a sam trasnfer izazvao je veliku euforiju među navijačima.

Za manje od jedan dan Kopenhagen je rasprodao sve dostupne primjerke Bendtnerovog dresa, u svim mogućim veličinama, a kada je tako onda i ne čudi što su čelnici kluba bili primorani da prvu utakmicu koju je odigrao - zatvore za gledatelje.

Naime, u Kopenhagenu su strahovali da bi trening-kamp mogao da bude uništen ukoliko bi dozvolili silnim Bendtnerovim fanovima da prisustvuju utakmici koju je posprdno zvani Lord odigrao protiv velikog rivala Brondybja (2:0).

"Ovo je potpuno izvan kontrole, čak postaje nadrealno. Nikada nismo vidjeli ovako nešto. Trebamo se vratiti do 80-ih i Prebena Elkjaera kako bismo našli nekoga sa statusom kultnog heroja kao što je Bendtner", kaže njegov novi trener Stale Solbakken, pa dodao:

"Nemoguće je tu utakmicu igrati pred navijačima, to bi bio haos. Došlo bi ih barem tri, četiri hiljade, i to na teren koji nema tribine. Masa bi nam ga uništila."

Dancu je ovo ujedno bio i seniorski debi u Kopenhagenu, doduše u prijateljskoj utakmici, jer je sa samo 16 godina otišao u Arsenal.

Top Komentari

BJB1
A izmedju ostalog bio je ozenjen danskom baronesom,bliskom familijom danskoj kraljici.mozda ima nesto i tu mozda?!
1 1
Momak
"posprdno" zvani Lord? Kakvi su to izrazi?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi