Benevento je ispao iz Serije A, ali i dalje pravi stvari o kojim se priča

Sustigli 0:3 na svom terenu

Benevento je ispao iz Serije A, ali i dalje pravi stvari o kojim se priča

Benevento je prošle sezone bio pravo osvježenje ne samo u Seriji A, već u svim ligama petice jer se zaista odavno nije pojavila slabija ekipa koja je pobrala toliko simpatija.

Rekordni nizovi bez osvojenog boda, desetak utakmica izgubljenih u sudijskoj nadoknadi, pogodak golmana protiv Milana u 90. minuti za 2:2... Sve su to stvari po kojim ćemo pamtiti Benevento koji je, naravno, od ove sezone ponovo drugoligaš.

Sinoć je Benevento igrao svoj meč 1. kola Serije B protiv Leccea od kojeg je do 70. minute gubio sa 3:0. Međutim, Benevento se nije predavao pa je prvo Volta pogodio za 1:3, da bi potom u 81. Ricci doveo svoj tim na samo gol zaostatka.

Igrao se 87. minut kada je dosuđen penal za Benevento, a siguran izvođač bio je Coda koji je pogodio za 3:3.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi