Imaju poseban zadatak: Navijači Napolija danas stižu na utakmicu Juventusa

Hoće li biti od pomoći Beneventu?

Imaju poseban zadatak: Navijači Napolija danas stižu na utakmicu Juventusa

Italijanski mediji pišu da su se navijači Napolija odlučili na jedan neuobičajen potez, koji bi se lako mogao ispostaviti i besmislenim.

Otprilike 1.500 navijača Napolija najavilo je dolazak na utakmicu Beneventa i Juventusa, naravno s ciljem da navijaju protiv Stare dame s kojom se bore za titulu prvaka.

Benevento je od Napulja udaljen samo 90 kilometara, pa Napolitance ne čeka dug i naporan put. Ostaje da se vidi hoće li njihovo prisustvo na tribinama imalo odmoći Juventusu, koji je objektivno za nekoliko klasa bolji tim od Beneventa.

Napolitanci će davati snažnu podršku Beneventu koji još uvijek ima teoretske šanse da opstane u ligi, iako se trenutno čini nemogućim. SPAL koji je van zone ispadanja bježi Beneventu čak 13 bodova, a do kraja sezone je osam kola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U svakom slučaju, Benevento će pokušati odigrati ovaj meč za Napoli, s kojim gaji dobre komšijske relacije.

Meč Beneventa i Juventusa igra se danas s početkom u 15 sati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti