Milan i Roma nastavili pobjedničke serije

Nastavlja se bitka za Ligu prvaka

Milan i Roma nastavili pobjedničke serije

Roma i Milan su danas nastavili pobjedničke nizove u italijanskom šampionatu i na taj način je trka za odlazak u Ligu prvaka još uvijek ostala itekako otvorena.

Nakon što je danas Inter slavio na gostovanju protiv Sampdorije sa visokih 5:0 i popeo se na 4. mjesto, isto su učinili Roma i Milan na gostovanju kod Crotonea, odnosno kući protiv Chieva.

Milan je jedva slavio protiv Chieva na San Siru, a rezultat je na kraju bio 3:2. Golove za ekipu Genara Gattusa postizali su Calhanoglu, Cutrone i Silva, dok su za goste strijelci bili Stepinski i Inglese.

Kada je u pitanju utakmica u Crotoneu, Roma je slavila rutinsku pobjedu koja im je treća vezana u Seriji A. Bilo je 0:2, a strijelci za Vučicu su bili El Shaarawy i Nainggolan. Edin Džeko je odigrao čitav susret.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od ostalih rezultata utakmica koje su igrane od 15.00 sati izdvojit ćemo još i poraz Beneventa protiv Cagliarija 1:2 i trijumf Atalante protiv Verone u gostima sa 5:0. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi